Zaterdagavond 20.30 - 21.00 uur

Georgios Lazakis, oprichter van School of HeART Knocks, staat in de Kleurrijke Top 100, dé lijst van invloedrijke Nederlanders.
De Gorcumse ondernemer helpt jongeren bij het opbouwen van hun zelfvertrouwen.Foto Georgios Lazakis

Lazakis vindt zich terug in de categorie ‘Gamechangers’, samen met onder andere Johnny de Mol en Adil Izemrane. In dezelfde lijst staan ook Nadia Moussaid, Winne en Hakim Ziyech. "Het is echt kicken om op zo’n manier je eigen naam terug te zien. Maar die plek in de Kleurrijke Top 100 heb ik niet in mijn eentje bereikt. Ik heb heel veel mensen om me heen die met mij samenwerken en meedenken.’’ Lazakis1

Georgios gelooft in de verbindende kracht van muziek. Als MC en producer brengt hij mensen bij elkaar door middel van muziek, workshops, lezingen en kunst. In 2014 staat zijn leven op zijn kop en door extreme levenswijzigingen stopt hij direct met zijn muziekoptredens.
Diezelfde wijzigingen staan centraal voor de start van zijn eigen school, 'School Of Heart Knocks', waarbij jonge mensen op een onorthodoxe manier les krijgen van hemzelf en inspirerende rolmodellen. Tijdens een bijzondere TEDx talk vertelt hij hoe zijn muziek zijn eigen leerschool wordt.
 

Na 5 jaar staat hij met een exclusief optreden weer op het podium op het Lingehavenconcert en brengt hij rap, muziek, vocalen en poëzie bij elkaar. In het verleden bracht hij 2 solo albums uit en stond hij o.a. met Kyteman’s Hiphop Orchestra op Pinkpop, Lowlands en op North Sea Jazz en won hij een Edison Award en de Nederlandse Popprijs met diezelfde formatie.