Zaterdagmiddag 15.00

'Brel & Brass' op zaterdagmiddag. De mooiste liederen van Jacques Brel in een koperen jasje met Micheline Van Hautem en Jos Jansen. Begeleidt door Brassband Rijnmond, dirigent Chris Derikx.    

Brassband Rijnmond20190316 Foto Brassband Rijnmond NBK 2018

De band werd in 1978 opgericht door een aantal leden van de voormalige Brassband Rotterdam.
Al snel bleek dat Brassband Rijnmond muzikale potentie had. Onder leiding van de 1e dirigent Paul Kirby en later Danny Oosterman werden er in de eerste 5 jaar van haar bestaan al diverse successen behaald. 

Sinds 2012 is Erik van de Kolk de vaste dirigent van Brassband Rijnmond. Onder zijn leiding zijn diverse successen behaald, waaronder de winst bij de French Open in 2014 en tweemaal de winst tijdens de Dutch Open Brassband Championships in 2015 en 2016.
Voor deze speciale editie staat het orkest onder leiding van Chris Deriks.

Chris Derikx Foto Chris Derikx 2

Als jonge ambitieuze dirigent heeft Chris momenteel een viertal orkesten onder zijn hoede, te weten: harmonie “St. Gregorius” uit Haaren, Koninklijke Fanfare “St. Caecilia’’ uit Puth en Fanfare “Muziekvereniging Concordia” uit Meterik. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al een aantal kampioenschappen met diverse orkesten op zijn naam staan. Namelijk het Limburgs Kampioenschap in 2004, 2006, 2008 en 2009 en het Nederlands Kampioenschap in 2005, 2007 en 2009. 

In 2009 was hij halve finalist van de internationale dirigentenwedstrijd van het WMC. Tijdens het “Concours International de Direction d’Orchestre d’Harmonie” in Ville d’Avray (Parijs) met L’Orchestre d’Harmonie de la Police Nationale werd in maart 2012 een eervolle finaleplaats behaald en eindigde in deze wedstrijd als 3e in een groot mondiaal deelnemersveld. In het kader van zijn studie heeft hij als gastdirigent opgetreden met gerenommeerde orkesten in binnen- en buitenland. 
Naast zijn werkzaamheden als dirigent van bovengenoemde verenigingen en het ZNFI, houdt hij zich bezig met dirigenteducatie. 

Micheline Van Hautem
20103

Micheline Van Hautem, Vlaamse deerne, trok 15 jaar geleden de wijde wereld in gewapend met haar stem, gitaar en laptop. Haar eerste stop was New York, een smeltkroes van inspirerende culturen. Om zich te onderscheiden tussen al het goeds en groots in de stad, zong ze vooral liedjes in het Frans, met name Brel en Piaf. Dit leidde tot uitverkochte concerten in de Florence Gould Hall in Manhattan.

De muziek van Brel voerde haar van Edinburgh -alwaar ze de prestigieuze Herald Angel Award mocht ontvangen- tot Australië waar ze volle zalen trok. Maar ook terug in Europa werd ze warm onthaald met als kers op de taart een uitverkocht Amsterdams Concertgebouw.

En nu is er 'Brel & Brass', 11 van de mooiste chansons van Jacques Brel in uitgevoerd door Micheline!